om oss

Om Highlands Energi

Higlands Energi är ett företag inom grön energi som bildades 1993 och är ett varumärke inom Higlands International AB*. Fler varumärken inom Highlands International är Importören och Highlands Home

Vår verksamhet

Higlands Energi arbetar med smarta lösningar för energiutvinning ur Sol, Vind och Vatten och erbjuder noggrant utvalda kvalitetsprodukter, till låga priser.

Så här började det

Vår satsning var från början att erbjuda smarta Off-gridprodukter och Off-gridanläggningar till husbils, husvagns och båtägare. Husbils, husvagns och båtägare är både kvalitets och prismedvetna kunder så där gällde det inte bara att erbjuda rätt kvalitetsprodukt för ändamålen, där måste vi även erbjuda rätt pris. Det klarade vi och husbils, husvagns och båtägarna började sprida sina erfarenheter av våra produkters fördelar vilket snabbt gjorde oss välkända. Åren gick och idag har vi en marknadsledande position inom Off-grid i hela Norden och dominerar 12 voltsmarknaden. Mängder med återkommande kunder kan vittna om våra kvalitetsprodukters förträfflighet och hur dessa har löst deras energiförsörjning. En annan kundgrupp som anslutit är fritidshusägare i skärgården och i avlägsna skogs och fjällområden som saknar framdragen elektricitet. Där hjälper våra produkter till att värma, att pumpa vatten och att kunna kommunicera med omvärlden.

Vi utökade med On-grid 230 volt

För tre år sedan började vi att erbjuda smarta 230 volts On-gridprodukter för småhus, mindre kontor, verkstäder, industrier och lantbruk och det har hittills visat sig vara en lyckad satsning. Vi arbetar för att bli marknadsledande även inom On-grid vilket vi har goda förutsättningar att bli då vi känner att vi ligger helrätt både i kvalitet och i pris.

Så här köper du produkter

Försäljningen sker via vår webbshop, via återförsäljare eller direkt från vårt lager i Norrköping. On-gridprodukterna kan även de köpas i paket och om du inte kan eller orkar att driva och projektet själv kan vi tillhandahålla installation utförda av behöriga fackmän.

Historia: det här är Highlands International AB

*Highlands International AB startades i september 1978 av Prem Dhir, som då var metallurg inom Gränges Essem i Flen. Prem som är en sann entreprenör ville skaffa en bra sidoverksamhet och vände sig till sin bror som drev Highlands International i Storbritannien. Brodern handlade med mässing och silverpläterade produkter i parti vilket visade sig efter en marknadsundersökning passa bra även för den svenska marknaden. Prem startade ett importbolag och började köpa in intressanta och bra produkter. Företaget som fick namnet Highlands International även i Sverige, försåg snabbt mängder med svenska återförsäljare med omtyckta mässings och silverpläterade produkter till låga priser. Verksamheten växte med fler produktgrupper och vi har genom åren sålt både lavalampor, spikmattor, kastruller och glas och har även haft ett betydande sortiment av möbler. 1993 startades Highlands Energi för att mätta det uppdämda behovet som fanns efter smarta Off-gridprodukter för 12 volt, se ovan.