Solcellsdrivet portabelt elverk

Beskrivning

Egen el i stugan med ett portabelt solcellsdrivet elverk

Du som vill ha samma standard på landet i stugan som i staden utan att vara ansluten till elbolagens ledningar? Ja, med rätt teknik kan du ordna egen el, värme och ventilation nästan var som helst. Det allmänna elnätet sträcker ut sig till många delar av Sverige och täcker kanske 95 % av all bebolig yta. Men i fjällen, på öar och i avlägsna kustområden och på landsbygden kan det både vara krångligt och dyrt att ordna en anslutning, eller rentav omöjligt.

Allmänt om el och värmeförsörjning i avlägsen bebyggelse

Om ditt fritidshus inte är ansluten till det fasta elnätet kan du istället installera ett så kallat Off-gridsystem, bestående av solcellspaneler, laddningsregulator och ett batteripaket. Off-gridsystemet kan kompletteras med ett litet vindkraftverk, så kallat hybridsystem. För att ytterligare hjälpa till med elförsörjningen kompletteras detta med ett litet soldrivet elverk. (se nedan) En populär lösning för uppvärmning är luftsolfångare, som består av en värmeabsorberande panel med lufthål på baksidan. När solen lyser på panelen startar en solcellsstyrd fläkt som blåser in panelens uppvärmda luft i huset. Du monterar solfångaren direkt på en yttervägg i söderläge, alternativt på ett stativ på taket. 

Sol och vindkraftdriven elförsörjning är vår specialitet

Vi kommer i denna text främst prata om solladdade portabla elverk som tidigare har haft ett oförtjänt dåligt rykte. Dessa gav tidigare en begränsad elförsörjning och kunde kanske bara användas för att driva strömsnål apparatur som lampor, laddare till mobiltelefon och dator, vattenpump och eventuellt en mindre kyl/frys, anpassad för 12 eller 24 volt. Men här har utvecklingen gått framåt i en rasande takt och idag finns teknik som klarar fullgod 230 volts försörjning.

Solcellsdrivna portabla elverk 3 kilowatt och nedåt

Vi har idag över 10 olika modeller av solcellsdrivna portabla elverk i styrka från 3 (tre!) kilowatt och nedåt. Dessa klarar de flesta behov och definitivt att koka ditt kaffe, se på TV och hålla ölen kall

Solcellsdrivna portabla elverk är vi bra på

Highlands Energi marknadsför och lagerför solcellsdrivna portabla elverk till låga priser, de finns i flera olika utföranden för att passa ditt behov och din stuga. Hör gärna av dig ifall du behöver råd och hjälp med vad just du behöver

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.