Vindkraft för produktion av egen el

Aj aj aj, vindkraftverken har sålt slut, kombinationskraftverken vi sålde blev en formidabel succé och sålde slut innan säsongen tog fart. Naturligtvis har vi beställt nya men det är väldigt svårt att få fram varor och fraktplatser på båtarna just nu! Orsaken till detta är att fabriker har haft svårt att få tag på råvaror på grund av pandemin. En annan orsak är containerfartyget som blockerade Suezkanalen, det gjorde att alla fraktbolag ligger månader efter i leveranser men hav hopp, snart kommer nya fräscha vindkraftverk.

Beskrivning

Producera din egen el till villan eller stugan med hjälp av vinden

Nu är det dags att bli miljösmart och använda vindens kraft och vindkraftverk från Highlands Energi till att producera egen el till villan eller sommarstugan. Highlands Energi erbjuder allt du behöver ifall du vill skapa ditt projekt själv eller ifall du vill göra det enklare för dig och köpa ett färdigoptimerat vindkraftspaket med perfekt produktmatchning. Med våra paketlösningar, får du en enklare installation på köpet.

Vad vinner du på att koppla på ett vindkraft till ditt energisystem

Med din investering i ett vindkraftverk bidrar du till en bättre miljö, du är inte beroende av el från nätet och du sparar pengar. Du är heller inte beroende av solens strålar för att skapa el. I Sverige skiner solen mer sällan jämfört med södra Europa men det kan kompenseras med att det nästan alltid blåser. Alltså är ett vindkraftverk en mycket bra investering, inte minst som komplement till en solcellsanläggning. Du kan i princip installera det var som helst, bortom där vägarna slutar och där de inte sett röken av en elledning. Vindkraftsverken från Highlands är tysta, ja åtminstone låter de väldigt lite och dessutom är de inte så stora så att det irriterar i landskapsbilden

Det här behöver du till ditt vindkraftsprojekt

Först behöver du någon av våra

1: vindkraftsverk som finns i olika storlekar och anpassas efter vad du behöver för energimängd. Strömmen som alstras är växelström som via tre kablar (tre faser) passerar genom en

2: strömbrytare för att att du ska kunna stänga av systemet vid behov. Sedan sänds strömmen vidare till

3: likriktarbryggan där växelströmmen omvandlas till likström så att du kan ladda ett batteri/ powerbank för 12 eller 24 volts i ett Off-grid system. Efter detta steg kan du koppla:

4: en solpanel inklusive en diod.

5: dioder. Vll du ha fler solpaneler behövs en diod per solpanel. Dessa hjälper batterierna (se nedan) att få tillräckligt med ström för att hålla batteriet fulladdat. Är det mycket sol så är det solpanelerna som alstrar mest och vindkraften som hjälper till.

6. Batteri/batterierna är en oerhörd viktig komponent i systemet. Med dåliga batterier, eller för liten batterikapacitet, kommer hela systemet att upplevas dåligt. Sedan behövs en

7. Shuntregulator (solcellsregulatorn, som har tre funktioner

  • dumpa överskott från vindkraftverket eller solpanelerna
  • när batteriets/batteriernas spänning är för hög kopplar den till en last, alltså förbrukare typ lampor, motstånd, eller en elpatron.
  • vid rätt nivå, kopplas lasten bort och det hela upprepas så länge det finns överproduktion av el.

7. Effektmotstånd är en typ av last som ofta används för att dumpa överskott,

8. En växelriktare, eller inverter behöver du om du vill omvandla 12 volt liksström till 230 volt växelström. (det finns även växelriktare för 24 och 48 volt batterispänning) Växelriktaren är inget måste i systemet, men bra att ha så att apparater avsedda för 230 volt också kan användas, Till exempel laddare för bärbar dator, mobiltelefon, TV och det viktigaste av allt: kaffekokaren.

9. Ett djupurladdningsskydd bör användas, så batterierna inte urladdas för mycket. Dessa finns ofta inbyggda i solcellsregulator om du använder en sådan.

10. säkringsdosa och från den tar vi ut 12, 24, eller 48 volt, beroende på vilken batterispänning man valt. (glöm inte säkringar på övriga komponenter, dimensioneras var för sig.

När allt är monterat kan du njuta av din egenproducerade el och det spelar ingen roll ifall du bor i villaområdet eller om du bor långt bortom där vägarna slutar, vi har produkterna så att du kan utvinna din egen el!

Om du tycker allt känns krångligt så säljer vi och lagerför färdiga paket för alltihop av ovanstående, bra eller hur?

Från och med i sommar 2021 lagerför vi allt du behöver inom vindkraftverk, med smarta anpassade tillbehör i lösa delar. Just nu har vi det mesta hemma i lager men i viss sällsynta fall kan vi behöva beställa. och då går vår leveranstid upp från 2-3 dagar till ett par veckor.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.