Solpanel till din husbil eller husvagn ökar din frihet och säkerhet

Att sätta sig till rätta, ställa in backspegeln, sätta på säkerhetsbältet och åka iväg ger en speciell skön känsla. Det kan vara en långtur utomlands mot ett bestämt mål, till en utvald vacker plats eller nytt område för att hitta en lämplig parkering. Dock är det bra ifall du inte behöver ge avkall på de bekvämligheter du har hemma, TV, radio och mobiltelefon är ett måste för att inte tala om kaffekokare och mikrovågsugn. Nackdelen är att de flesta tekniska prylarna vi använder kräver ström, mycket ström. Det är i allmänhet små problem ifall vi håller oss till campingar i Sverige. Större problem ifall man ger sig ut på långtur eller stannar länge på en rastplats eller på ett annat ställe. Men det finns en briljant lösning, med solpanel på husvagnen eller husbilen och med lite teknik kan du få ström utan att låta motorn gå eller vara uppkopplad till campingens elskåp.

Så fungerar en solpanelsanläggning på din husbil eller husvagn

Solen är den starkaste energigeneratorn som finns och i solpaneler omvandlas dagsljuset effektivt till elektrisk energi som via kablage, strömbrytare, regulator och eventuell amperemeter* maganiseras i batteriet. (*inbyggd i vissa regulatorer) Solpaneler är Hi-Techprodukter som utvecklades och användes först i större skala av Nasa som behövde en lätt och effektiv energianläggning för sina rymdexpeditioner. Tekniken de utvecklade visade sig fungera lika bra eller bättre på husbilar och husvagnar och på den vägen är det.

Fördelar med solpaneler

 • Laddar tyst och lämnar inget oljud eller avgaser efter sig
 • Kräver inget eller mycket lite underhållsarbete
 • Ger bättre batteriekonomi då det förlänger batteriets livslängd
 • Håller ölen och vinet kallt då en solpanel kan generera tillräckligt mycket ström för att driva ett kylskåp.
 • När du som bäst behöver har din bil med fulladdade batterier.

Det här behöver du:

 1. Regulator – avsedd för en strömstyrka motsvarande de anslutna solpanelernas sammanlagda ström.
 2. Batteri
 3. Kablage
 4. Takgenomföring för kabel.
 5. Säkring
 6. Eventuell amperemeter* – för att mäta panelens laddning

. (*inbyggd i vissa regulatorer)

Highlands Energi marknadsför solpaneler för husvagnar och husbilar till låga priser, de finns i flera olika utföranden för att passa dig och din husvagn och husbil. Solpaneler för husvagnar och husbilar är särskilt utformade för att passa direkt på tak på husvagnen eller husbilen eller på sidan.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.