Rea!

Solfångare för varmvattenproduktion 500 L

39.000,00kr

Slut i lager

Artikelnr: 53115134 Kategori:

Beskrivning

Solfångare för varmvattenproduktion 500 liter

Det här vattenuppvärmningssystemet är ett grönt och smart alternativ till elektrisk uppvärmning, framtaget för er som tycker att det är viktigt med miljön och vill tjäna pengar på samma gång. Avsikten med systemet är att du ska byta ut din gamla varmvattenberedare och till största del ersätta er gamla trötta värmepatron med varmt vatten från solfångare på ditt tak. Anläggningen är relativt lätt att montera och uppvärmningssystemet fungerar sedan helt automatiskt vilket ger dig en bekymmersfri tillvaro i många år framöver. När inte solen skiner tillräckligt sätter den inbyggda värmepatronen igång så att du får tillräckligt med varmvatten ändå.

Beskrivning

Systemet består av två kollektorer, varmvattentank, solar-arbetsstation, expansionskärl samt en cirkulationspump. Anläggningen sammanbindes med rör. Solfångarsystemet har en tank på hela 500 liter vilket räcker gott och väl till den medelstora-stora villan. Tanken/ varmvattensbehållaren kan du i princip installera var som helst, och kollektorerna kan du integrera snyggt med taket. Det ger en perfekt kombination mellan solfångaren och ditt hus, det stör inte utan uppfattas som snyggt. Anläggningen blir inte överhettad och levererar varmt vatten hela dagen. Systemet har automatisk drift med många nyttiga funktioner som väl svarar upp mot det moderna nyttjandet av solenergi och ger dig en bekymmersfri vardag.

Beståndsdelar

Solvattenuppvärmningssystemet består huvudsakligen av

  • solfångare,
  • expansionskärl
  • lagrings-vattentank,
  • solarbetsstation med cirkulationspump som styr de fyra delarna.

Våra solvärmerör är patenterade högteknologiprodukter

Solvattenuppvärmningssystemet har indirekt värmeväxling samt tvångsseparation av tvåcykels tryck-varmvattensystem och är utrustade med supraledande värmerör. De har den högsta värmeeffektiviteten på marknaden. Vakuumrörets solfångares hela absorptions-hastighet är mer än 0,94. När solstrålningen når 800 W / ¡ ect. på våren eller hösten när vädret är fint), kan anläggningen värma vattnet i kollektorerna och få dem att nå 90 ° på 2,5 timmar, under förutsättning att vattentemperaturen är normal. Varmvattentanken är tillverkad av rostfritt stål. Isoleringsskiktet är av polyuretanskum med hög isolationsförmåga, vilket avsevärt förbättrar värmebevarande effekt och livslängd. Således kan solvärmevattensystemet fungera som vanligt i minus 50 vilket gör det användbart högt upp i Norrland

Så här fungerar det

1) Kollektorer och lagringstank är separerade och fungerar tillsammans av det tryck som bildas. Expansionsbehållaren kan placeras var du vill.

2) Cirkulationspumpen hjälper till att hålla cirkulationen på en jämn nivå. Värmeväxlaren överför det uppvärmda vattnet som samlas upp av solfångaren till värmebehållaren.

3) Frostskyddsmedel, kan användas under den kalla årstiden. Även under Minus 50 graders miljö kan systemet fungera utmärkt

4) Med intelligent styrenhet, automatisk tillförlitlig drift. Konstant temperatur eller hög temperaturuppvärmning kan ställas in så att systemet fungerar helt automatiskt med dataminneskydd och ger 24 timmar bekymmersfri varmvattenförsörjning.

5) Kollektorer kan installeras nästan var som helst där solen skiner, exempelvis på din balkong, på en vägg som vetter mot söder, på ditt lutande hustak, på marken osv. Kollektorerna har ett elegant utseende och smälter väl in i arkitekturen.

Så här levereras systemet

Solsystemet på 500 liter finns i vårt lager för omedelbar leverans och består av:

2 kartonger med 30 rör solfångare

4 kartonger med 15 rör vakuumrör

1 kartong 500L vattentank

1 kartong arbetsstation

1 kartong 12L expansionstank

tår av:

Art.nr: 094864

Mer information

Märken

Highlands

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.