Rea!

ONOSI / Highlands ONS-HPC solfångare helt kit, 1000 Liter

89.000,00kr

Slut i lager

Artikelnr: 84175102 Kategori:

Beskrivning

ONOSI / Highlands ONS- HPC Solar kit. Mycket miljövänlig och effektiv anläggning till att värma ert vatten för att temperera er pool eller ifall ni behöver använda mycket varmvatten av andra skäl.

Detta ingår i systemet:

Solvattenvärmesystemet består huvudsakligen av fyra delar:

-Solfångare (kollektorer x 4 st),

-Lagringsvattentank 1000 Liter

-Arbetsstation/ Cirkulationspump med expansionskärl 24 Liter

Solfångare/ kollektorer

Denna anläggning består av hela 4 stycken solfångare/ kollektorer ONS-HPC-30, 250 L Solfångarna levererar varmt vatten hela dagarna och de ingår som en viktig komponent i ett suveränt modernt system som är designat för att du ska behöva göra så lite som möjligt för att hålla det i drift. Kollektorerna är själva värmealstrarna i systemet och med dessas hjälp kommer du att spara många sköna slantar. Denna/ dessa Solfångare/ kollektorer består av 30 stycken värmerör i vacuum med anslutna värmepatroner som värmer anläggningens vatten. Inget vatten i vakuumröret eliminerar problemet med blockering av att ett rör som går sönder eller förhindrar att rör spricker på grund av frysning.

Fördelar 

-Snabb värmeöverföring

-Motståndskraftig mot frysning och värmechock

-Tål högt tryck. Trycket på solfångaren är satt till 0,7 Mpa.

-Bra värmeisolering

-Inget läckage och enkelt underhåll, etc. Fler fördelar: Vakuumrörsolfångaren designades för att monteras i större anläggningar av 4 stycken eller flera till en storskalig solfånganläggning. Den är därför dimensionerad att klara det högre trycket som det innebär att ingå som komponent i större anläggningar. Utöver det så är denna produkt designad för kallt europeiskt väder är därför lämplig för Skandinavien, Europa och andra kalla områden.

Funktioner:

Genom värmeöverförings-aluminiumvingen överför den selektiva beläggningen energin till fasändringsvärmeröret och det inre värmeöverföringsmediet överför energin till arbetsmediet i flödeskanalen inom två fasövergångar, Värmeröret som är en envägsvärmeöverföring har låg starttemperatur och snabb hastighet. Köldmediets värmeledningsförmåga har god kompatibilitet med vanliga metallmaterial.

Värmerören har utmärkt värmeledningsförmåga. Dess termiska motstånd är nästan noll, vilket resulterade i exempelvis 7 000 gånger lägre mostånd än silvermaterial. Värmeflödet kan nå 26000 kW  Funktioner för hög temperaturbeständighet, som konfiguration av värmeöverföringsmedium använder oorganiska element. Även om rörväggens temperatur går upp till 300 grader, kommer röret inte att brista. Värmeröret har alltså mycket bra temperaturbeständighet som gör att det fungerar bra även under -50 grader

Preferenser solfångare

-Kopparlöpare: 35 – 0,9 mm

-Yttre skal: aluminiumlegering 2,0 mm

-Vakuumrör: 58-1800 mm CU-SS/AL 24 st 1950mm bred, djupet varierar beroende på lutning av konstruktionen

-Värmerörets kondenserande ände: 24 mm 

-Värdering av temperatur 260°C

-Frostbeständighet -50°C

-Isoleringsskikt: Glasull

-Fäste och ram: Aluminiumlegering 2,0 mm

-Färg: aluminium naturlig färg och svart

-Godkänd av SOLAR: keymark (EN12975) certifikat

Tank 1000 liters dubbelspiral vattentank

Denna 1000 liters dubbelspiral vattentank ingår i systemet som uppsamlare av det uppvärmda vattnet. Insidan av varmvattentanken är uppbyggd av rostfri ståltank. Isoleringsskiktet kommer från högvärmebevarande material polyuretanskum, vilket avsevärt förbättrar värmebevarande effekt och livslängd. På så sätt säkerställer det även att solvärmevattensystemet fungerar i minus 50 grader som vanligt.

Preferenser vattentank

Vattentank: Drawbench rostfritt stål 0,5 mm

Innertank: 304-2B rostfritt stål

Isoleringsskikt: Polyuretan

Färg: Vit

Värmeväxlingsspolens diameter: 16 mm

Arbetsstation/ cirkulationspump med expansionskärl ONS-P-WS 

Intelligent styrenhet, automatisk tillförlitlig drift. Inställbar på fast temperatur, maximal temperatur, konstant temperatur, timing då den ska slå på uppvärmningen och dataminnesskydd, 24 timmars varmvatteninställning. Cirkulationspumpen reglerar vattnet genom värmeväxlaren och överför den värmeenergin som samlas in av solfångaren till värmelagringstanken.

Preferenser arbetsstation

I arbetsstationen ingår: WILO cirkulationspump, Styrinstrument, VAREM expansionstank, Flödesmätare, Tryckmätare och Säkerhetsventil

Voltstyrka: 220-240 V

Tryck: 0,6 Mpa

Inkoppling: 1/2 eller 3/4

Användning:

Tanken med kollektorerna är att ni ska kunna placera dem var som helst där solen skiner som mest. De övriga delarna i systemet kan vara helt separerade och kan placeras där de passar er bäst för anläggningens nyttjande. Därför smälter denna anläggning väl in i de mest modena samt i den mer känsliga äldre byggnationen utan att förfula.

Varför

Många idag påverkas av allt högre elpriser som gör att det bara blir dyrare och dyrare att använda varmvatten i den mängd man är van vid att göra. Allt fler söker sig därför till lösningar som inte påverkas av elförbrukning lika mycket och då är våra solfångare och solvärmesystem ett mycket bra alternativ!

Bakgrund

Vi på Highlands Energi har länge varit och vill vara marknadsledande inom sol och vindenergi i Sverige. De vi samarbetar med är därför de bästa i branschen och när det gäller system och produkter för att med solens hjälp framställa varmvatten är ONOSI Solar i en klass för sig. Vi har ihop med dem tagit fram en serie med solfångare, kollektorer, vattenpumpar expansionskärl och vattentankar samt all kringutrustning för att du ska känna dig trygg att få tillgång till det bästa som marknaden kan erbjuda och det till ett bra pris.

Mer om ONOSI Solar

ONOSI solar är specialiserat på tillverkning och försäljning av solvärmesystem, vattenreningssystem, etc. Huvudprodukterna är: avancerade värmerörsolfångare, luftsolfångare, soljonisator, mikrokök med solenergi, solvärmare, etc. Företaget har erhållit ”utmärkelsen för ekonomiskt bidrag med låga koldioxidutsläpp” som utfärdats av FN:s industriutvecklingsorganisations centrum för främjande av solenergi.

Företaget är kvalitetscertifierade i ISO9001:2018, och har låtit testa alla sina produkter av organisationer som TUV och SPF samt SO

Ytterligare information

GROWATT

ONOSI/ Highlands

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.