Fraktvillkor

Vi skickar alltid fraktfritt inom Sverige, oavsett hur många artiklar din order innehåller.

Vi samarbetar med DHL för att tillhandahålla säkra och snabba leveranser.

De flesta paket skickas som DHL Servicepoint. DHL Servicepoint består av ca 1300 ombud fördelade över hela Sverige. Dessa paket levereras till ombudet inom ca 1-3 vardagar från att betalning kommit Highlands energi tillhanda.

Tjänsten aviseras via SMS eller E-post så se till att era beställningsuppgifter är 100% korrekta.
När vi bokat frakten kommer en avisering från DHL där ni får det tiosiffriga sändningsnumret som ni använder för att spåra paketet under transport samt för att hämta ut paketet hos ombudet.

Paketet ligger hos ombudet i 14 dagar, därefter går det i retur till Highlands energi som ett ej uthämtat paket (se information angående detta längre ned på sidan). Tänk på den som hämtar ut paketet ska kunna legitimera sig, om någon annan än den som står på beställningen hämtar ut paketet ska den personen kunna uppvisa både sin egen och beställarens legitimation.

Det utlämningsställe som väljs är det som ligger närmast det postnummer ni anger i beställningen, följ denna länk för att kontrollera var just ditt paket kommer att hamna:

Hitta ditt DHL Servicepointombud!

Vill ni hämta paketet hos ett annat ombud kan vi lösa det men då måste ni kontakta oss på Highlands energi direkt i anslutning till beställningen.

DHL Paket och Stycke

Större försändelser levereras direkt till den adress som angivits i beställningen. DHL kontaktar mottagaren per telefon för att avtala tid för utkörning. Utkörningar sker under dagtid (enligt DHLs dagliga turlista) vardagar och endast till dörr. I frakten ingår ej inbärning av gods.Leveranstid ca 2-4 vardagar.

Spåra paket

Använd sändningsnumret ni fått från DHL för att se var godset befinner sig via denna länk.

Det går även bra att ringa DHL på tel. 0771-345 345

Transportskador

Om gods eller emballage har synliga skador vid mottagande ska detta detta anmälas direkt till utlämningsstället alt. chaufför vid hemkörning. Ni kontaktar därefter oss för vidare åtgärder SENAST 3 dagar efter mottagande av varan, detta gäller även om skadan inte upptäckts direkt.

Ej uthämtade paket

Ej hämtade/mottagna varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig för returfrakt samt hanteringsavgift, för närvarande 200 kr (ink. moms).

Avhämtning

Highlands energis hämtlager ligger på Kabelvägen 17-19 i Norrköping. Vill ni hämta beställningen på plats anger ni detta alternativ i kassan.
Vi plockar varorna och skickar ett mail med bekräftelse att beställningen är framplockad för avhämtning ca 1-3 dagar efter betalning.

OBS! kom inte utan att ha mottagit denna bekräftelse!

Medtag ordernummer och legitimation.
Lagret är öppet vardagar 08:00 – 16:30, lunchstängt 12:00 – 13:00.

Kundservice

Har du ytterligare frågor kring leveranser m.m. är du välkommen att kontakta vår kundtjänst, kontaktuppgifter hittar du här.